Marloes Strenk- Drumdocent

Bij de Zeeuwse Drumschool krijg je les van Marloes Strenk, geboren 3 juli 2000 te Vlissingen.

Op haar 6e jaar werd ze lid van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen, een muziekvereniging in Vlissingen. Tot en met haar 16e jaar was ze lid en speelde ze bij drumfanfare showorkest de Deltaband en het Harmonie-orkest. Zij volgde hierbij tamboer- en slagwerklessen en behaalde haar KNFM diploma's A + B van zowel ongestemd als gestemd slagwerk. In de 10 jaar dat ze lid was, werd met schitterende resultaten deelgenomen aan diverse concoursen, waaronder het WMC, Nederlands Kampioenschap en het NJF.

Op haar 16e is Marloes verhuisd naar Utrecht en besloot ze zich alleen nog op het drummen te focussen, waardoor haar passie voor muziek alleen nog maar meer groeide. Marloes had in korte tijd een flink netwerk opgebouwd en kon daardoor veel leren & spelen. Zo organiseerde zij jamsessies bij 't Oude Pothuys, speelde in diverse pop/rockbandjes, was zij drummer in fagotkwartet 'La Follia', speelde ze in theatervoorstelling 'Op Drift' bij theatervereniging SubSub (22 shows), ging ze mee als drumlerares bij MG Muziekkampen, begon ze met drumles geven en maakte ze een mooie muzikale reis naar Curaçao. Ook volgde zij de opleiding 'muzikant Pop/Rock' met als hoofdvak drums op het Rijn IJssel te Arnhem. Ze heeft veel individuele lessen en masterclasses gehad van drumdocenten waardoor ze een enorme muzikale groei heeft gemaakt (Lean Robbemont, Olaf Fase, Cesar Zuiderwijk). In 2018 werd Marloes onderdeel van de All-female coverband STEAM, hier heeft zij 2 jaar met enorm veel plezier gespeeld. In deze 2 jaar heeft zij meer dan 40 shows gespeeld op grote podia door het hele land. Nadat zij 1,5 jaar werkzaam is geweest als drumdocent bij Starsound Studio in Utrecht besloot zij haar eigen drumschool te starten! Sinds oktober 2023 is zij naast drumdocent ook werkzaam als docent muziek op CSW Bestevaêr en CSW van de Perre. 

Door de vele muzikale ervaringen en leermomenten weet zij wat er nodig is om een goede drumdocent te kunnen zijn. Het lesgeven geeft haar veel voldoening en plezier, het overbrengen van haar passie doet haar goed.